FacebookGoogle PlusEmail
Close

Алтернативно лечение

 Всеки, който се е сблъсквал по една или друга причина с рак или търси в интернет информация за него, ще попадне и на различни алтернативи, от различни източници, за лечение на рак чрез силата на природата, натурални съставки, енергийни лечения, апарат на Райф, апарат на Хулда Кларк и какви ли още не варианти. Аз лично реших да пробвам някои от тях върху себе си и да видя какъв ефект ще имат, БЕЗ да се отказвам от конвенционалното лечение с химиотерапия.

 През месеците успях да опитам лечение с чесън (аз използвах екстракта Натанал), лечение със сода (без кленов сироп, както е по рецепта) и лечение с жива вода (алкална вода). Ще ги опиша тук, заедно с мнението ми за тях.

 Ровейки се из нета, попаднах на няколко рецепти с чесън, под едната дори се твърди, че човекът използвал я, се е излекувал от 4-ти стадий на Ходжкин. Всеки сам решава дали да вярва. Ето и самата рецепта, взета от интернет:

ЛЕЧЕНИЕ С ЧЕСЪН

 Рецепта 1
Вземат се 2 големи глави чесън, изчистват се и се накълцват на ситно. Поставят се в малък съд и се заливат с 300 мл току-що кипнала вода. След което този малък съд се поставя в по-голям съд, пълен с вода (т.е. водна баня). Слагаме на котлона и много внимателно следим водата във външния съд. Трябва да свалим от огъня когато започват да излизат малки мехурчета, предхождащи самото завиране. След това сваляме от котлона и покриваме с марличка така както са си двата съда един в друг до сутринта. За да проверим дали правилно сме го приготвили:

 • Водата в съдчето с чесъна трябва да е бистра
 • Чесънът трябва да е твърд

Ако едно от тези 2 условия не е изпълнено, го изхвърляме и го приготвяме отново. На сутринта се прецежда, разделя се на 3 и се пие 20-30 мин преди хранене. Може да се прави непрекъснато докато има чесън на глави.
ВАЖНО: Не се приема по време на химиотерапия.

 Втората рецепта е от един форум за борба с рака (не само Ходжкин) и има хубави отзиви за нея. Води се тибетска:

Чесън Рецепта 2
Необходими са 350 гр. чесън и 250 мл чист спирт. Изчиствате добре скилидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче, докато се получи каша. Поставяте я в стъклен съд и заливате с 250 мл спирт от 96 градуса. Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите 10 денонощия сместа на тъмно. След това прецеждате течността през копринен плат. Прецедената течност оставате да престои 3 денонощия.

Как действа самото лечение: Всяка сутрин, обяд и вечер сипвате прясно несварено мляко по 50 мл. в порцеланова чаша. В него сипвате с капкомер от течността по следната схема:

 • Първи ден – преди закуска 2 капки, преди обяд 2 капки, преди вечеря 3 капки.
 • Втори ден – преди закуска 4 капки, преди обяд 5 капки, преди вечеря 6 капки.
 • Трети ден – съответно 7, 8, 9 капки.
 • Четвърти ден – 10, 11, 12 капки.
 • Пети ден – 13, 14, 15 капки.
 • Шести ден – 15, 14, 13 капки.
 • Седми ден – 12, 11, 10 капки.
 • Осми ден – 9, 8, 7 капки.
 • Девети ден – 6, 5, 4 капки.
 • Десети ден – 3, 2, 1 капки.
 • Единадесети ден – 15,25,25 капки.
 • Дванадесети ден – 25, 25, 25 капки.
 • Тринадесети ден – 25, 25, 25 капки.
 • Следващите дни се пият пак три пъти на ден по 25 капки до свършването на сместа.

 Резултати: Организмът се изчиства от излишните мазнини. Подобрява се обмяната на веществата. Кръвното налягане се нормализира само за 5-6 дни. Туморите се стопяват, често изчезват. Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се нормализира. Бързо се подобрява слединфарктно състояние на болните. Артритите се успокояват, костните болки също, слухът и зрението се подобряват. Лекува гастрит и колики.

 За тези от вас, които се страхуват, че няма да се справят с измерването, дозирането и обработката на чесновия разтвор, има алтернатива, която се нарича Натанал и се продава в аптеката срещу Онкологията в Дървеница за 9 лева/100 ml шише, има със спирт и без спирт – аз ползвах варианта без спирт. Натанал е лабораторно прецизиран извлек от чесън, подобен на гореописаните, който започнах да пия. Миризмата му не е за подценяване и не всеки пациент може да го приема по време на химиотерапия поради чувствителност на вскусовите възприятия. Ако се спазва определната дозировка на опаковката и  приемам по 2 шишенца на ден, би се оказало непосилно както вкусово, така и финансово. След като го обсъдихме и с други пациенти, използвали продукта в процеса на тяхното лечение, стигнах до извода, че по 1 солидна глътка, 3 пъти на ден преди храна, оказва положителна промяна върху общото разположение на пациента и дава положителни резултати, в което сам се убедих. Повече за Натанала – в раздел „Хранителни добавки”.

 ЛЕЧЕНИЯ СЪС СОДА

 Няколко статии приковаха вниманието ми към това лечение и тъй като става въпрос за нещо съвсем простичко, евтино и приложимо, реших да споделя и пробвам. Избягвам твърдения от сорта на „ракът е лечим, ако…“ и не очаквам статии с подобно заглавие да ми дадат конкретни отговори, с име на лекарство-панацея, което да направи чудо. В случая, обаче, заглавието беше придружено от аргументи, лабораторни изследвания, примери и неща, които ме грабнаха. Интересът ми беше провокиран от това, че ставаше въпрос за целебните свойства на простата сода бикарбонат и известната доза конспирация, с която е пропит текста. Готвим с нея, избелваме си зъбите с нея, мием подсечени бебшки дупета с нея, пием я при киселини, чистим си баните и след като е мултифункционална, защо не пробваме да ни излекува и рака. Звучи като най-естественото нещо на света!

Сода бикарбонат Пробвах да пия сода, разтворена във вода в продължение на около месец и половина, като прекъснах за 10 дни по средата, заради химиотерапия. Всеки ден приемах по една чаена лъжичка с връх, разтворена в чаша топла вода, по три пъти на ден, около половин час преди храна. Не мога да кажа, че съм се очистил от това лечение, не мога да гарантирам, че е имало някакъв ефект изобщо. Чувствах се нормално, не съм имал проблеми със стомаха, както някои очакват. Спрях, защото започнах химиотерапия отново, просто не продължих после, защото не бях убеден в ефекта на лечението. Писах и и-мейл на въпросния доктор Симончини и получих отговор, но твърде общ, в който се насочваше вниманието само към сайта на доктора, www.cancerfungus.com, там имало цялата информация. Разгледах го, но не успях да открия лечение конкретно за лимфом. Все пак ето статията.

 Лечение на д-р Тулио Симончини със сода

 „Основната причина за образуването на злокачествени тумори според италианския д-р Тулио Симончини ( на снимката) са гъбичните инфекции. Макар че може да има и други причини. В момента според него няма друго по-ефикасно средство за въздействие срещу тях освен содата за хляб (натриев бикарбонат). Антимикотичните средства, които в момента се предлагат в аптеките, не могат да проникнат с лекарствени средства в мицела (гъбичната колония), освен може би в началото на терапията. Самите препарати действат в периферията на мицела, без да проникват в дълбочината му.

Тулио Симончини Гъбичките са в състояние бързо да мутират своята генетична структура. След първоначалното успешно третиране с фунгицидни препарати гъбичките успяват за кратко време да се прекодират и преработят, в резултат на което по-нататък не получават увреждане. Парадоксалното е, че дори могат да се възползват от високата доза на лекарствата, които стават токсични за човешкото тяло, но не и за гъбичките. Натривият бикарбонат от друга страна има проста структура и притежава способността за бързо и дълбоко проникване в мицела, запазва за дълго време способността си на проникване и бързо се разгражда. По този начин гъбичният мицел няма достатъчно време да се прекодира.

  Содата трябва да се приема на гладно – 20-30 минути преди ядене (не трябва веднага след храна, ефектът може да е обратен) Започва се с малки дози – 1/4 чаена лъжичка, с постепенно увеличаване на дозата до ½ чаена лъжичка. Содата може да се разтвори в една чаша гореща преварена вода (горещо мляко) или да се приема в сух вид, изпита задължително с гореща вода или мляко (една чаша). Приема се от 2 до 3 пъти на ден.

 Ето и един клип на д-р Симончини в YouTube: http://youtu.be/FirtXuH5A5s

 Лечение на Джим Келмън със сода

 Лек против рак от хлебна сода и кленов сироп

 Смесете 3 части органик (био) кленов сироп с 1 част хлебна сода (без съдържание на алуминий), разбъркайте сместа на слаба температура (не повече от 450 С) в продължение на 5 минути и приемайте по 3 ч.л. дневно в продължение на 1-2 месеца. Ако вкусът е неприятен, значи сте прегорили сместа, което лесно може да стане.

 Народния лечител Джим Келмън (Jim Kelmun) твърди, че простия домашен лек може да спре и преобърне развитието на смъртоносните видове рак.

 Лечението с бикарбонат и кленов сироп работи по следния начин: раковите клетки се „нахвърлят” на захарта, така че се „поощрява” приемането на захар в случая. Това е същото като да изпратим троянски кон в раковите клетки. Тази захар няма да съдейства за разрастването на колониите от ракови клетки, защото готварската сода ще ги убие преди те да имат шанса да се размножат. Лечението е комбинация от чист 100% кленов сироп (закупен от хранителните магазини в Щатите, тук, в България не съм търсил кленов сироп) и готварска сода. Когато се смесят и загреят заедно, кленовия сироп и готварската сода образуват разтвор, който е устойчив. Кленовия сироп е насочен директно към раковите клетки, (които консумират 15 пъти повече глюкоза от нормалните клетки), а готварската сода, която се транспортира до раковите клетки от кленовия сироп, тъй като е силно алкална, предизвиква бърза смяна на pH средата, като по този начин ги убива. Както казахме по горе формулата е следната: смесват се 1 част готварска сода с 3 части (чист, 100%) кленов сироп в малък тиган за сос/канче. Следва енергично разбъркване и подгряване на сместа за 5 минути. След това изпиваме една чаена лъжица – това се предлага от Cancer Tutor, но човек сигурно може да консумира неколкократно по една чаена лъжица в течение на деня.

 Добавяме, че човек трябва да се съобразява с аргументите на Cancer Tutor, че не е добре да се убиват наведнъж твърде много ракови клетки, понеже може да настъпи запушване на „дренажната система” на организма – лимфния поток – и да се стигне до нежелателни възпаления и отоци, а това е основното, което трябва да се избягва при лечение на рак в терминална фаза.

Лечение с натурални средства и диета, протокол на Будвиг

 www.anticancermom.com – Натурално лечение, страницата на една жена, която се е излекувала от IIB стадий на лимфом на Ходжкин с натурални средства, диета, протокол на Будвиг. Това може да е източник на информация за всички, които търсят алтернативно знание и подкрепа. Аз лично НЕ бих избрал чисто и единствено само алтернативно лечение и не препоръчвам това въпреки страничните ефекти от химиотерапията. Все пак, всеки си има право на собствен избор. Страницата има информация за различни протоколи, рецепти и т.н.

Източници:
www.cancertutor.com
www.davidicke.com
www.healthnews.benabraham.com
www.cancerfungus.com
www.snaiper-bg.net 

Споделете страницата: