FacebookGoogle PlusEmail
Close
Всичко след края на рака

„Всичко, което започва, когато свършва ракът“ – книга за пациента

Книга – наръчник за пациента и неговите близки.

Връщането към обичайния начин на живот след края на лечението и постигането на ремисия може да бъде огромно предизвикателство. Аз самият съм преминал през лечение, ремисия, рецидив, по-тежко лечение и съм в ремисия. Имал съм много предизвикателства както в ежедневието, така и в дългосрочен план и знам през какво минава всеки един болен.

  Сам по себе си ракът е трудно изпитание, през което преминават както пациентът, така и неговите близки. Когато отмине шокът, болката, терапията и свързаните с нея трудности, човек открива колко много се е променил.

  Благодарение на Българско Сдружение Лимфом (Facebook страница – БСЛ), българските пациенти вече имат на разположение безплатна електронна книга – наръчник, която може да им помогне да преминат по-леко този период на адаптация и реинтеграция.

  Диагностицирането и преживяването на рак обикновено преобръща живота не само на пациента, но и на най-близките му хора (партньор, родители, братя и сестри, деца). Ето защо след ремисията е толкова важно връщането на цялото семейство към нормалния начин на живот, както като колектив, така и като отделни индивиди.

  Болестта променя ежедневието, приоритетите, плановете за бъдещето, начина на мислене и на общуване с хората, включително професионалните проекти, независимо дали се отнася за самия пациент или за негов близък. Ракът се отразява по различен начин на всеки човек. След терапията ще имате нужда да започнете свой собствен процес на възстановяване, а също така ще се наложи да се приспособите към това, което близките хора очакват и изискват.

  Адаптацията към нормалния живот без лечение, взаимоотношенията с хората, промяната на приоритетите и изобщо различното възприемане на света и живота, различното усещане за щастие ако щете, са предмет на тази изключително интересна книга, в която всеки преминал през трудния път на болестта ще открие нещо за себе си. Независимо дали самият той е бил пациент или е живял с болката и борбата за живот на близък, приятел, роднина…

  Книгата може да бъде изтеглена от бутона отдолу.

Свали "Всичко, което започва, когато свършва ракът" Всичко-което-започва-след-рака.pdf – свалено 156 пъти – 2 MB

Споделете страницата:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *