FacebookGoogle PlusEmail
Close

Полезни връзки с информация за лимфом

Няколко сайта, на които можете да намерите полезна информация, свързана с лимфомите и с борбата по време на лечение, а и след това.

  • www.canfight.blogspot.bgБлог за емоциите на моята Подкрепа. По време на лечението, моята съпруга беше до мен във всеки един момент като подкрепа и грижовник. Нейната гледна точка и чувствата, през които минава един грижовник, можете да прочетете в блога.
  • Facebook на Сдружение Лимфом – официална страница на Сдружението във Facebook, където можете да следите за последните новини и събития.
  • www.esmo.orgESMO (European Society For Medical Oncology) – мястото, където можете да намерите официалните медицински насоки за клиничната практика за лечение на Hodgkin лимфома (HL). Последните насоки от 2018 г. се основават на резултатите от неотдавнашни проучвания и анализи. Представени са нови препоръки относно лечението с BEACOPPescalated, brentuximab ведотин и анти-PD-1 антитела. Актуализирана препоръка за редовно проследяване, включваща скрининг на прегледи за злокачествени и не-злокачествени вторични следствени образувания, е включена, тъй като свързаните с терапията късни ефекти често се наблюдават. PDF файл на английски език може да бъде изтеглен от тук – „2018 ESMO guidelines for HL„.
  • www.esmo.orgРъководство за пациенти за борба с рака (Survivorship) на английски език. Преживяването на борбата с рак е уникален и непрекъснат опит, който е различен за всеки човек и близките до него. Ключът към оцеляването е да възвърнете, доколкото е възможно, важните аспекти на живота си преди рака и да откриете нови пътища за задоволителен живот занапред. Това „Ръководство“ е създадено от Европейската асоциация за медицинска онкология (ESMO) и Европейската коалиция на пациенти с ракови заболявания (ECPC) в сътрудничество с Международното общество по психо-онкология (IPOS), за да помогне на хора като нас в този тежък момент от живота.
    В това ръководство можете да намерите информация за подкрепа при справянето с новата реалност, живота след първоначалното лечение, профилактичното здраве и последващите грижи.
  • www.nccn.orgРъководство за пациенти с лимфом на Ходжкин на английски език, разработено от The National Comprehensive Cancer Network® (NCCN®) – нестопански съюз на 27 водещи центъра за ракови заболявания, посветени на подобряването на качеството и ефективността на грижите за раковите заболявания, така че пациентите да могат да живеят по-добре. В това ръководство има всичко, което трябва да знаете за заболяването и лечението си. Още ресурси за пациенти и грижовници има и на страницата им „Patient and Caregiver Resources„.
  • www.ecpc.orgЕвропейска Коалиция на Онко Пациенти, (ECPC) е гласът на пациентите с ракови заболявания в Европа. С над 400 члена, ECPC е най-голямата асоциация на пациенти с ракови заболявания в Европа, обхващаща всички 28 държави-членки на ЕС и много други европейски и неевропейски страни. ECPC представлява пациентите, които се лекуват от всички видове ракови заболявания, от най-редките до най-честите.
  • www.anticancermom.comНатурално лечение, страницата на една жена, която се е излекувала от IIB стадий на лимфом на Ходжкин с натурални средства. Това може да е източник на информация за всички, които търсят алтернативно знание и подкрепа. Аз лично НЕ бих избрал чисто и единствено само алтернативно лечение и не препоръчвам това въпреки страничните ефекти от химиотерапията. Все пак, всеки си има право на собствен избор. Страницата има информация за различни протоколи, рецепти и т.н.
  • www.limfom.info/информация-за-клинични-изпитвания – понякога наличните лечения не вършат работа и се налага да се пробват нови лекарства, които са в процес на изпитване и са достъпни само по определени програми, наречени „клинични изпитвания„. На тази страница има данни как да намерим подходящо за съответната болест изпитване в България.
Споделете страницата:

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *