Всичко за Лимфом Всичко за лимфом

В този сайт можете да намерите информация за лимфом.
Симптоми, видове, диагностициране, лечение, химиотерапия, хранителни добавки, мнения и препоръки.
Добре дошъл, Guest | 21.02.2018 | 13:54
МЕНЮ
Реклами
Начало » 2017 » Януари » 19 » Първо биоподобно лекарство на MabThera
23:49
Първо биоподобно лекарство на MabThera

Първо биоподобно лекарство на MabThera

Биоподобно лекарство

 

    През декември 2016 г. Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) препоръча 2 лекарства за одобрение за лечение на лимфома. Тези препоръки отиват към Европейската комисия (ЕК), която взема окончателното решение за това дали лекарствата могат да бъдат предлагани на пазара в Европа.

    До сега, MabThera® беше единствената одобрена версия на ритуксимаб за лечение на лимфома. Truxima® е първото биоподобно лекарство ( biosimilar) на ритуксимаб, което се очаква да бъде одобрено за използване в Европа. Ако бъде одобрено, Truxima® ще бъде на разположение за същата употреба, както MabThera®. Клиничните изпитвания са показали, че Truxima® е толкова безопасно и ефективно колкото MabThera®. Най-важното е, че наличието на биоподобни може да намали стойността на лекарствата.

    Ledaga® (Chormethine или Mechlorethamine ( Nitrogen Mustard) е химиотерапевтично лекарство формулирано като гел. Тази формулировка може да се прилага директно върху засегнатата кожа при хора с микозис фунгоидес кожен Т-клетъчен лимфом, така че е насочена само засегнатата област. Хората с микозис фунгоидес (mycosis fungoides) и подобни лимфоми обикновено живеят с това състояние много години и се нуждаят от лечение само от време на време. Наличието на ц® може да предостави нова възможност за лечение на тези хора.

  Какво е биоподобно лекарство (biosimilar)?

    Биоподобно лекарство (biosimilar) – Биоподобното лекарство е биологично лекарство, което е разработено да бъде подобно на вече съществуващо биологичното лекарство („референтно лекарство“). Биоподобните лекарства не са същите като генеричните лекарства, които имат по-проста химична структура и се приемат за идентични на техните референтни лекарства. Активното вещество на биоподобното и неговото референтно лекарство са по същество едно и също биологично вещество, въпреки че може да има малки разлики поради сложното им естество и начините на производство. Както референтно лекарство, така и биоподобното има степен на естествена вариабилност. Когато се одобрява, ще бъде доказано, че неговата вариабилност и всички разлики между него и неговото референтно лекарство не влияят на безопасността или ефективността.

   Повече информация за биоподобни лекарства на български език можете да намерите на този линк: Въпроси и отговори за биоподобните лекарства (подобни биологични лекарствени продукти)

 

Източник:
www.lymphomas.org.uk

Преглеждания: 348 | Добавено от: beccherelli | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
Раздели


=> Новини и статии

=> Електронна библиотека

=> Обяви за лекарства

Полезни връзки


Блог за емоциите на моята Подкрепа по време на лечението

Българско Сдружение Лимфом

Facebook на Сдружение Лимфом

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Facebook група за споделяне и подпомагане на пациенти с лимфом

Информация за Лимфом

Европейска Коалиция на Онко Пациенти

Натурално лечение

Търси
Подкрепи с дарение
Сайтът се поддържа с лични средства. Ако искате да го подкрепите, можете да го направите тук:


Реклами
Статистики