Всичко за Лимфом Всичко за лимфом

В този сайт можете да намерите информация за лимфом.
Симптоми, видове, диагностициране, лечение, химиотерапия, хранителни добавки, мнения и препоръки.
Добре дошъл, Guest | 18.02.2018 | 07:43
МЕНЮ
Реклами
1 2 3 ... 6 7 »

Световна Коалиция Лимфом

Световно пациентско проучване на Лимфомна Коалиция за 2018
за лимфоми и ХЛЛ

  На всеки две години световната мрежа от лимфомни организации – Лимфомна Коалиция, в която членува и Българско Сдружение Лимфом, провежда проучване относно специфичните проблеми, които срещат пациентите с лимфом по света. Вашето участие в него би подпомогнало по-доброто разбиране на тези проблеми и би ни дало възможност да бъдем по-добре подготвени като застъпници за правата на засегнатите от заболяването и техните близки. Лимфомната Коалиция ще сравни резултатите от проучването проведено през 2016 и настоящото проучване, за да установи разликите и тенденциите и да набележи насоките за действие.

... Прочетете повече »

Views: 72 | Added by: beccherelli | Date: 25.01.2018 | Comments (0)

Онкологичната болница в София, УСБАЛО

УСБАЛО отвори "Център на пациента"
 

   В Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) функционира нова структура - „Център на пациента“. В нея работят трима психолози, а целта й е да оказва емоционална и друг вид немедицинска подкрепа на пациентите и техните близки по време на тежкия път на преодоляване на заболяването. Услугите на Центъра са безплатни за всички пациенти с онкологични заболявания и за техните близки.

   Формите, под които те получават подкрепа са различни. От 1 декември досега психолозите на болницата са оказали различен вид подкрепа на над 1000 души. Повечето от тези хора са имали нужда от специфична информация или внимание заради тревожното емоционално състояние, в което са изпаднал ... Прочетете повече »

Views: 59 | Added by: beccherelli | Date: 24.01.2018 | Comments (0)

Healtharian - здравословен начин на живот

Healtharian - влог и страница за здравословен начин на живот

  Всеки един от хората, с които съм говорил или съм се срещнал покрай този сайт, е засегнат пряко или косвено от сериозен здравословен проблем. Всеки един от тях по един или друг начин е опитал да разбере повече или да бъде по-активен по отношение на лечението си, щом е решил да се свърже с мен или да вземе участие във Facebook Групата за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом.
 
  Според проучвания, нивата на активиране на всеки пациент в това отношение са свързани с ангажиране със здравословно поведение и здравни резултати. Когато ни
Views: 50 | Added by: beccherelli | Date: 11.01.2018 | Comments (0)

Военномедицинска академия (ВМА)

Военномедицинска академия (ВМА) създава програма за психосоциална, информационна и правна подкрепа на пациентите си с хематологични или онкологични заболявания  

   Военномедицинска академия (ВМА) в София планира да създаде от началото на следващата година специално отделение, предоставящо психосоциална, информационна и правна подкрепа на пациентите си с хематологични или онкологични заболявания. Проектът е съвместно начинание на Клиниката по хематология, Клиниката по гръдна хирургия и Центъра за психично здраве и превенция във ВМА и ще помага на пациентите с тежки заболявания да се справят психически по време на борбата с болестта си, но също и да получават адекватната правна, социална и медицинска ориентация на едно място.

   Началникът на болницата полк. проф. д-р Ве ... Прочетете повече »

Views: 64 | Added by: beccherelli | Date: 15.12.2017 | Comments (0)

Онкологичната болница в София, УСБАЛО

УСБАЛО създава групи за психоемоционална подкрепа
 

   Групи за психо-емоционална подкрепа на пациентите с онкологични заболявания започват да се провеждат в Университетската специализирана болница по онкология (УСБАЛО), София, от началото на декември 2017, обявиха от лечебното заведение.

   Те са със свободен достъп както за пациенти на болницата, така и за пациенти на други лечебни заведения и също за техните близки, като целта е хората, преминаващи през нелеката борба с рака, да получат професионална помощ от психолози и специалисти, за да се справят по-лесно с процеса.

   Групите ще бъдат две заради различните проблеми и н ... Прочетете повече »

Views: 169 | Added by: beccherelli | Date: 29.11.2017 | Comments (0)

Химио мозък (chemo brain)

CHEMO BRAIN или умът ни след химиотерапия
 

   Ще ви запозная накратко с термин и състояние, с което, ако преминавате през онкологично лечение, най-вероятно сте наясно. При нас също има някои от по-долу изброените симптоми и след малко ровичкане в нета, четене на форуми и медицински сайтове, стигнах до обяснение за повечето от тях. Веднага споделям и с вас, защото в България и във виртуалното пространство на български, няма почти никаква, да не кажа никаква информация по въпроса. Ето какво имам предвид.
   Терминът е "chemo brain" (chemo - съкратено от chemotherapy - химиотерапия, brain - мозък, ум) и все повече се използва сред англоговорящите във връзка с измененията, които настъпват в мозъка след/по време на химиотерапия. На български вече се използва терминът " ... Прочетете повече »
Views: 185 | Added by: beccherelli | Date: 20.10.2017 | Comments (0)

Второ мнение за разчитане на резултат от PET/CT скенер

Второ мнение при разчитане на резултат от PET/CT скенер

  Освен диагностицирането и лечението, от изключителна важност е и правилното разчитане на резултатите от началното, междинното или крайното изследване с ПЕТ скенер (позитронно емисионна томография), което така широко се ползва вече. Има отделни страници за използването на PET при лимфомите, както и няколко конкретни примера на друга страница.

   Писал съм как са минавали моите прегледи с ПЕТ скенер в София и Варна, но това, което не съм писал е затрудненията и объркването, което имаше при  ... Прочетете повече »

Views: 371 | Added by: beccherelli | Date: 20.10.2017 | Comments (0)

Годишна среща на Българско Сдружение Лимфом

Годишна среща на пациенти и близки, организирана от Българско Сдружение Лимфом

Хотел Хемус, София, 30.09.2017

 

  Скъпи приятели, във връзка със Световния информационен ден за лимфома и Месеца на рака на кръвта, в последния ден на септември се проведе среща-дискусия и семинар, организиран от Българско Дружение Лимфом. По време на срещата бяха засегнати важни за пациентите и техните близки теми, свързани с лечението на онко-хематологичните заболявания, лекарствената безопасност, новите терапии, емоционалните проблеми и справянето с тях.

  Срещата се проведе в бизнес сградата на хотел „Хемус” в София на 30.09.2017 година и в нея взеха участие 50 п ... Прочетете повече »

Views: 193 | Added by: beccherelli | Date: 26.09.2017 | Comments (0)

Световен ден на лимфом - 15 септември

Световен ден за повишаване на осведомеността за лимфом, 15-ти септември

Малките Неща Правят Най-големи Промени

#ВсичкоСеПроменя


 

  Септември е тук и съвсем скоро е Световният ден за повишаване на осведомеността за лимфом, 15-ти септември. Организации и приятели на Световната Лимфомна Коалиция по света се събират, за да обединяват глобалната общност на лимфомите, като споделят своите истории за това кои са онези най-малки неща, които са направили най-голямата разлика.

  Всеки мож ... Прочетете повече »

Views: 819 | Added by: beccherelli | Date: 13.09.2017 | Comments (0)

Пътят на пациента с лимфом

Пътят на пациента. Въпроси към лекаря

През какви етапи минава пътят на пациента и как да се ориентира в хаоса.
Какви въпроси да зададе на лекаря си.

    Българско Сдружение Лимфом съвместно с една фармацевтична компания създадоха карта на пътя на пациента с лимфом или левкемия, по който всеки минава от преди диагностицирането до края на лечението си, а и след това. 

   Освен да знаете откъде ще минете, много важно е и да знаете какви въпроси да зададете на лекаря си. Кратък списък на тези въпрос ... Прочетете повече »

Views: 226 | Added by: beccherelli | Date: 24.08.2017 | Comments (0)

Раздели


=> Новини и статии

=> Електронна библиотека

=> Обяви за лекарства

Полезни връзки


Блог за емоциите на моята Подкрепа по време на лечението

Българско Сдружение Лимфом

Facebook на Сдружение Лимфом

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Facebook група за споделяне и подпомагане на пациенти с лимфом

Информация за Лимфом

Европейска Коалиция на Онко Пациенти

Натурално лечение

Търси
Подкрепи с дарение
Сайтът се поддържа с лични средства. Ако искате да го подкрепите, можете да го направите тук:


Реклами
Статистики