Всичко за Лимфом Всичко за лимфом

В този сайт можете да намерите информация за лимфом.
Симптоми, видове, диагностициране, лечение, химиотерапия, хранителни добавки, мнения и препоръки.
Добре дошъл, Guest | 21.02.2018 | 14:08
МЕНЮ
Реклами
Начало » 2013 » Април » 26 » Проучване относно използването на лъчетерапия при някои лимфоми
15:18
Проучване относно използването на лъчетерапия при някои лимфоми
B-клетъчен лимфомРезултатите от малкo, но убедителнo проучване може да доведат до промени в стандартното лечение на специфичен неходжкинов лимфом, които биха спестили на пациентите лъчева терапия и многото рискове, свързани с нея, без да се нарушава цялостното лечение.
 
Първичен медиастинален B-клетъчен лимфом е отделен подтип на дифузен едроклетъчен В-клетъчен лимфом, който е тясно свързан с класически лимфом на Ходжкин, тип нодуларна склероза. Има тенденция да покосява хора между юношеските им години и началото на тридесетте години. Пациентите обикновено проявяват наличие на големи медиастинални маси. Този тип лимфом често има агресивен клиничен ход, който може да бъде фатален, ако не се лекува.
Няма стандартно лечение, но неадекватността на самостоятелна имунохимиотерапия е довело до рутинна консолидация с медиастинална радиотерапия, която има потенциално сериозни късни ефекти. Лекарите целят да се разработи стратегия, която повишава броя на излекуваните и премахва необходимостта от лъчетерапия.
 
Стандартни указания за лечение включват както системна химиотерапия, така и облъчване на гърдите. Лъчетерапията е значим рисков фактор за сърдечни проблеми и вторични ракови заболявания по-късно в живота, особено сред жените.
В това проучване, изследователите показват, че с правилно дозиране на комбинирана химиотерапия, лъчетерапията може да се окаже ненужна и все пак да се постигнат високи нива на ремисия.
Проучването е относително малко, само с 51 участници и неконтролирано, но е проследило пациентите в продължение на 14 години след третирането им с коригирани дози EPOCH-R (етопозид, доксорубицин, циклофосфамид, винкристин, преднизон и ритуксимаб). Всички участващи пациенти са влезли в ремисия, а почти всички от тях се считат за излекувани.
Съ-авторът на проучването, д-р Kieron Dunleavy, от Американския Национален институт за рака, казва:
 
„Тези резултати са вълнуващи и доказват, че при използването на този подход почти всички пациенти изглежда се излекуват, а много малко пациенти се нуждаят от лъчелечение.”
 
Заключението е, че лечението с коригирани дози (Doze Adjusted) EPOCH-R премахва необходимостта от лъчетерапия при пациенти с първичен медиастинален В-клетъчен лимфом.
 
Източници:
Преглеждания: 2053 | Добавено от: beccherelli | Тагове: лъчетерапия при лимфоми, лъчетерапия | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
Раздели


=> Новини и статии

=> Електронна библиотека

=> Обяви за лекарства

Полезни връзки


Блог за емоциите на моята Подкрепа по време на лечението

Българско Сдружение Лимфом

Facebook на Сдружение Лимфом

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Facebook група за споделяне и подпомагане на пациенти с лимфом

Информация за Лимфом

Европейска Коалиция на Онко Пациенти

Натурално лечение

Търси
Подкрепи с дарение
Сайтът се поддържа с лични средства. Ако искате да го подкрепите, можете да го направите тук:


Реклами
Статистики