Всичко за Лимфом Всичко за лимфом

В този сайт можете да намерите информация за лимфом.
Симптоми, видове, диагностициране, лечение, химиотерапия, хранителни добавки, мнения и препоръки.
Добре дошъл, Guest | 21.02.2018 | 14:15
МЕНЮ
Реклами
Начало » Файлове » Документи на български

Всичко, което започва, когато свършва ракът - електронна книга

Всичко, което започва, когато свършва ракът.

Наръчник за пациента и неговите близки.

Всичко след рака   Връщането към обичайния начин на живот след края на лечението и постигането на ремисия може да бъде огромно предизвикателство. Аз самият съм преминал през лечение, ремисия, рецидив, по-тежко лечение и съм в ремисия. Имал съм много предизвикателства както в ежедневието, така и в дългосрочен план и знам през какво минава всеки един болен.

   Сам по себе си ракът е трудно изпитание, през което преминават както пациентът, така и неговите близки. Когато отмине шокът, болката, терапията и свързаните с нея трудности, човек открива колко много се е променил.

  Благодарение на Българско сдружение на болните от лимфом (Facebook страница - БСБЛ), българските пациенти вече имат на разположение безплатна електронна книга - наръчник, която може да им помогне да преминат по-леко този транзитен период.

    Диагностицирането и преживяването на рак обикновено преобръща живота не само на пациента, но и на най-близките му хора (партньор, родители, братя и сестри, деца). Ето защо след ремисията е толкова важно връщането на цялото семейство към нормалния начин на живот, както като колектив, така и като отделни индивиди.

    Болестта променя ежедневието, приоритетите, плановете за бъдещето, начина на мислене и на общуване с хората, включително професионалните проекти, независимо дали се отнася за самия пациент или за негов близък. Ракът се отразява по различен начин на всеки човек. Ето защо, след терапията ще имате нужда да започнете свой собствен процес на възстановяване, а също така ще се наложи да се приспособите към това, което близките хора очакват и изискват.

   Адаптацията към нормалния живот без лечение, взаимоотношенията с хората, промяната на приоритетите и изобщо различното възприемане на света и живота, различното усещане за щастие ако щете, са предмет на тази изключително интересна книга, в която всеки преминал през трудния път на болестта ще открие нещо за себе си. Независимо дали самият той е бил пациент или е живял с болката и борбата за живот на близък, приятел, роднина…

  Книгата може да бъде изтеглена от линка отдолу. Ако възникне проблем при изтегляне, можете да ми пишете през "Формата за контакт", за да я изпратя по мейл.

 

=> Свали от тук (1.71Mb)


16.11.2016
Категория: Документи на български | Добавено от: beccherelli
Преглеждания: 497 | Сваляния: 87 | Рейтинг: 5.0/1
Общо коментари: 0
avatar
Раздели


=> Новини и статии

=> Електронна библиотека

=> Обяви за лекарства

Полезни връзки


Блог за емоциите на моята Подкрепа по време на лечението

Българско Сдружение Лимфом

Facebook на Сдружение Лимфом

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Facebook група за споделяне и подпомагане на пациенти с лимфом

Информация за Лимфом

Европейска Коалиция на Онко Пациенти

Натурално лечение

Търси
Подкрепи с дарение
Сайтът се поддържа с лични средства. Ако искате да го подкрепите, можете да го направите тук:


Реклами
Статистики