Всичко за Лимфом Всичко за лимфом

В този сайт можете да намерите информация за лимфом.
Симптоми, видове, диагностициране, лечение, химиотерапия, хранителни добавки, мнения и препоръки.
Добре дошъл, Guest | 21.02.2018 | 13:52
МЕНЮ
Реклами
Начало » 2017 » Декември » 15 » ВМА също създава програма за психосоциална подкрепа за хематологично болни
15:05
ВМА също създава програма за психосоциална подкрепа за хематологично болни

Военномедицинска академия (ВМА)

Военномедицинска академия (ВМА) създава програма за психосоциална, информационна и правна подкрепа на пациентите си с хематологични или онкологични заболявания  

   Военномедицинска академия (ВМА) в София планира да създаде от началото на следващата година специално отделение, предоставящо психосоциална, информационна и правна подкрепа на пациентите си с хематологични или онкологични заболявания. Проектът е съвместно начинание на Клиниката по хематология, Клиниката по гръдна хирургия и Центъра за психично здраве и превенция във ВМА и ще помага на пациентите с тежки заболявания да се справят психически по време на борбата с болестта си, но също и да получават адекватната правна, социална и медицинска ориентация на едно място.

   Началникът на болницата полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира при представянето на инициативата. "Най-вероятно в началото на следващата година ще бъде създадено отделение за немедицинска грижа във ВМА. Каква е целта? Именно такива срещи и непрекъснати срещи с пациенти, които се нуждаят от психологическа подкрепа. И, разбира се, персоналът, който е подложен на този психически изпепеляващ труд", допълни той.

   Подкрепата, която програмата предлага, се свързва с възможността да се предостави пространство за мислене и споделяне на онези чувства и преживявания, които са неизменна част от процеса на боледуване и терапия и от които пациентите се дистанцират, защитавайки се от преживяванията на ужас или безнадежност, поясняват от ВМА. Психолозите, които ще работят с пациентите, ще се опитват да подсилват личностния им интегритет, но без да им дават фалшива надежда. Това обаче трябва да увеличи и мотивацията им за лечение и възстановяване.

   В групите могат да участват всички пациенти на клиниките по хематология и по гръдна хирургия, диагностицирани с онкологично или хематологично заболяване, чието лечение предстои да стартира или вече е стартирало. Поканата е и към пациенти с такива диагнози и от други лечебни заведения. 

   Сайтът на ВМА е www.vma.bg

    Източник:  www.dnevnik.bg


Припомням, че подобни групи вече има и към Онкологията в София, както и към Българско Сдружение Лимфом във Facebook на този адрес:

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Преглеждания: 70 | Добавено от: beccherelli | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
avatar
Раздели


=> Новини и статии

=> Електронна библиотека

=> Обяви за лекарства

Полезни връзки


Блог за емоциите на моята Подкрепа по време на лечението

Българско Сдружение Лимфом

Facebook на Сдружение Лимфом

Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом

Facebook група за споделяне и подпомагане на пациенти с лимфом

Информация за Лимфом

Европейска Коалиция на Онко Пациенти

Натурално лечение

Търси
Подкрепи с дарение
Сайтът се поддържа с лични средства. Ако искате да го подкрепите, можете да го направите тук:


Реклами
Статистики