FacebookYouTubeEmail
Затваряне
ХЛЛ видим

Да направим рака на кръвта видим – пациентската гледна точка

Пациентите разказват своите истории

 Въпреки че всички видове рак на кръвта (левкемия, лимфома, миелома) съставляват седем процента от всички ракови заболявания в световен мащаб, разнородният им характер води до липса на информираност сред хората. Обществото знае малко за рака на кръвта и това трябва да се промени.

  Книгата „Да направим рака на кръвта видим – пациентската перспектива“ е сборник от лични истории на хора, засегнати от рак на кръвта. Със своите 18 разказа на пациенти от цяла Европа за техните преживявания, книгата има за цел да помогне на други пациенти, членове на техните семейства или приятели.

  Историите можете да прочетете на английски език и на родния език на пациента.

  Борбата на пациента от България е на страница 12 – “За мен хроничната левкоцитна левкемия не е заболяване, за мен ХЛЛ е начин на живот!”

  Стремежът на издателите от Janssen Oncology е да се опитат да превърнат рака на кръвта в предотвратимо, хронично или дори лечимо заболяване, като доставят иновативни възможности за лечение на пациенти, които се нуждаят от тях най-много. Разбира се, пациентите се нуждаят от повече от лечение и грижи – те също се нуждаят от информация и подкрепа.

  При желание и нужда, можете да се свържете с “Българско Сдружение Лимфом” на сайт: www.lymphom-bg.com или Facebook страница – БСЛ.

Свали "Да направим рака на кръвта видим" Пациентска-гледна-точка.pdf – свалено 297 пъти – 8 MB

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Активна съставка: Блеомицин (Bleomycin) – информация…