FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Run2Gether

Ден на донорите на стволови клетки – 19.09.21

На 19-ти септември отбелязахме Световния ден на донорите на стволови клетки на събитието “Run2Gether България 2021 | Тичай да помогнеш!, което беше организирано от нашите приятели от JAMBA на национален стадион “Васил Левски”.

Мариета Стойнева и Мартин Монов представлявахме Българско Сдружение Лимфом и заедно с доброволците от Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross), и приятелите от Български регистър за донори на стволови клетки разказвахме на хората за начините и видовете дарителство на стволови клетки.

Запознахме се с много хора, които проявиха желание да разберат повече за донорството на стволови клетки и да се регистрират като потенциални донори.

Искате да сте супергерой, но не знаете как?

А мислили ли сте да се регистрирате като потенциален донор на стволови клетки и да спасите живот? Можете да го направите по няколко лесни начина:

1. На място в Александровска болница, където се намира Български регистър за донори на стволови клетки (alexandrovska.com);

2.  Във всяка една лаборатория Рамус на територията на страната можете безплатно и бързо да дадете кръвна проба 🩸 и да заявите желание да се регистрирате;

3. Да попълните онлайн формуляр на адрес “Формуляр за заявяване на желание за включване в Регистъра“, а ние ще ви пратим комплект за взимане на проба от устната лигавица.

👉 Научете повече на адрес: www.lymphom-bg.com/daritelstvo-psk/

Процедурата е безплатна за потенциалния донор.

Пълен списък на лаборатории и манипулационни Рамус в София и страната можете да намерите на този линк: www.ramuslab.com/лаборатории-и-манипулационни

Сдружението има договор с Рамус на национално ниво, но, за съжаление, понякога се оказва, че връщат хора от различни лаборатории поради незапознатост на персонала. Не пречи да питате, ако това е удобен за Вас вариант.

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Септември е Месецът за повишаване…