FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Иновация за живот

  През втората половина на 2018, Българско Сдружение Лимфом провежда информационна кампания за злокачествените заболявания на кръвта – “Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“.

  Пациентите трябва да знаят, че надежда има и че животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен.

 Легендарният музикант Васко Кръпката / Vasko The Patch и слънчевата радиоводеща Милена Златкова / Milena Zlatkova от предаването “Тройка на разсъмване” също застанаха зад кампанията и изразиха подкрепата си към борещите се със злокачествени заболявания на кръвта. Двамата застанаха до Мариета Стойнева и Мартин Монов (това съм аз), които са се сблъскали с такова заболяване.

 Преди 10 години Мариета е диагностицирана с Ходжкинов лимфом. Днес тя е в ремисия и е щастлива майка на 4-годишно момиченце. Можете да прочетете нейната история на страницата “На 25 ми откриха рак на кръвта“.

 Мартин е диагностициран през 2012, а през 2013 минава трансплантация на стволови клетки. Моята история можете да прочете на страниците “Моят лимфом” и “Моят рецидив и трансплантация“.

  Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото за онкохематологичните заболявания и възможностите за диагностика и съвременно лечение. Постиженията на науката днес са достигнали до степен, в която терапията води до значително подобрение и удължаване на преживеямостта на пациентите. Освен медийни изяви и промотиране чрез социалните медии, кампанията включва и създаване на постоянни графити на централни места в София и Пловдив. Повече за тях можете да прочетете на страницата “Графити, посветени на пациентите с рак на кръвта“.

  Партньори на инициативата са Българското медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология. Също и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

  Споделете страницата, за да стигне до повече хора, които може би имат нужда точно в този момент!

 

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
  Д-р Патрик Куилин (Patrick…