FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Какво е Блеоцин (Bleocin), Блеомицин (Bleomycine)

Активна съставка: Блеомицин (Bleomycin) – информация в Wikipedia

Блеомицинът е лекарствен препарат, който спада към групата на цитотоксичните антибиотици.

Показания: използва се за лечение на няколко вида рак, например болест на Ходжкиннеходжкинови лимфоми, карцином на тестисите, рак на шийката на матката.

Фармакологично действие: блеомицинът нарушава клетъчното делене и растежа на бързоделящите се (ракови) клетки.

Част от следните химиотерапевтични схеми за лечение на лимфоми: ABVD, Stanford V, BEACOPP, PMitCEBO, вероятно и други.

Информационна брошура можете да откриете тук  – Брошура – Блеоцин

  В България го има регистрирано от производители Pharmachemie B.V. – Teva Group,  Salutas Pharma GmbH и японската фирма производител Nippon Kayaku. От началото на 2016 вече не е в реимбурсния списък на лекарствата на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Не намирам ясна информация защо го няма, дали има заместител и как се лекуват пациентите, които получават тези терапевтични схеми като лечение.

Откъде може да се намери?

От много време пациенти от цялата страна питат откъде могат да го намерят, защото им е нужно за лечението. Други пациенти, които са успели да го намерят, споделят информация:

  • Пациент (май 2016): Аз си го набавих от Германия, като го продават задължително с рецепта.
  • Пациент (декември 2016): Успяхме да го намерим от Русия.
  • Към юни 2017, по информация от пациенти, Блеомицин може да бъде намерен в Турция, а в Белгия го продават свободно.
  • Можете да попитате в Групата за взаимопомощ и подкрепа към БСЛ във Фейсбук.
  • Пациент (декември 2018): Успяхме да го намерим от Русия, от онлайн аптека. Доставката може да стане с DHL. Като при тях поне документално няма проблем да се изпращат медикаменти стига да не са упойващи , забранени или наркотични.
  • Пациент (декември 2018): Лекарството вече не се предлага и в Гърция. Използват го, но само в болниците, т.е не може да се поръчва от външни лица.

Източници:
www.apteka.framar.bg | www.glas.bg | www.puls.bg | www.zdrave.bg


  Ако Вие имате информация за лекарството или сте го намерили на някое от тези места, може да споделите знанието си, за да помогнете на други пациенти, които сега минават през лечение и имат нужда от него.

Можете да пишете тук или да се свържете с мен чрез страницата за контакт!

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Вижте още:
Kакво е трансплантация и какво…