FacebookYouTubeEmail
Затваряне
American Association for Cancer Research
American Association for Cancer Research

Комбинация от 3 лекарства успешна при мантелноклетъчен лимфом

 Според нови данни, представени на среща на Американската асоциация за ракови изследвания, комбинация от три лекарства е дала 100% степен на отговор при пациенти с напреднал мантелноклетъчен лимфом.

Триото лекарства са:

  • Vorinostat (Zolinza)
  • Cladribine
  • Rituximab

 Изследването е малко, само с 37 пациенти. Въпреки това, всички 37 пациенти се класират за поне частичен отговор към терапията, а зашеметяващия брой от 32 пациенти отговарят на необходимите критерии за това, че са получили пълен отговор. По-голямата част от тези пациенти са получили по шест цикъла от химиотерапевтичната комбинация.

 Саид Камал Шарма, д-р към Penn State Hershey Medical Center казва:

Това е безопасна и ефективна комбинация при нелекувани преди това пациенти с мантелноклетъчен лимфом. Миелосупресията е основната токсичност на този режим, но е обратима. Тази схема дава основание за по-нататъшно проучване на мантелноклетъчен лимфом, а и на други B-клетъчни злокачествени заболявания.

 Мантелноклетъчният лимфом остава труден за лечение подтип на лимфом, в голяма степен защото изследователите и лекарите научават нови неща за тази болест постоянно. Към момента няма широко приет стандарт в лечението на напреднал стадий на този вид лимфом.

Източник: AACR | https://journals.lww.com/oncology-times/blog/onlinefirst/Pages/post.aspx?PostID=726

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
 Това е списък със Съвети и…