FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Международен ден на победилите рака

  В много страни се отбелязва Международен ден на хората, преживели рак. Това е ден, в който почитаме преминалите през борбата с рак хора, насочваме вниманието към продължаващите предизвикателства пред оцеляването при борбата с рак и, най-важното, празнуваме Живота.

  Националният ден на преживелите рак се чества през първата неделя от юни и е празненство за онези, които са оцелели, вдъхновение за наскоро диагностицираните, привличане на подкрепа за семействата и знак на внимание в общността.

  На този ден, хиляди хора се събират по целия свят, за да почетат онези, които са се борили с рака и да покажат на света, че животът след диагностициране с рак може да бъде плодотворен, възнаграждаващ и дори вдъхновяващ.

  В България този ден засега не се отбелязва. А шансът за победа над коварното заболяване, за което все още няма 100% сигурно лечение, е ранната диагностика. Вижте повече по темата във видеото.

-> Какво представлява този ден по света научете тук: www.ncsd.org

-> Този ден в уикипедия: “National Cancer Survivors Day

На всеки 35 секунди един човек в света се диагностицира със злокачествено заболяване на кръвта. Ракът на кръвта е петото по разпространение онкологично заболяване и е най-често срещаната форма на злокачествено заболяване при децата. Благодарение на иновациите в сектора обаче, преживяемостта от тези тежки заболявания се е увеличила драстично.  Данните бяха оповестени на пресконференция на тема „Постиженията в онкохематологията: от обричаща диагноза до нов живот“.

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
  Приятели,  Българско Сдружение Лимфом…