FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Пациентско проучване 2020
Пациентско проучване 2020

Световно пациентско проучване на Лимфомна Коалиция 2020

Искаме да чуем вашия глас!

Световно проучване сред пациенти с лимфом и хронична левкемия
Световно проучване сред пациенти с лимфом и хронична левкемия, 2020

 На всеки две години световната мрежа от лимфомни организации – Лимфомна Коалиция, в която членува и Българско Сдружение Лимфом, провежда проучване сред пациентите с лимфом и хронична левкемия относно специфичните проблеми, които срещат пациентите с лимфом по света.

 Вашето участие в него би подпомогнало по-доброто разбиране на тези проблеми и би ни дало възможност да бъдем по-добре подготвени като застъпници за правата на засегнатите от заболяването и техните близки. Лимфомната Коалиция ще сравни резултатите от проучването проведено през 2018 и настоящото проучване, за да установи разликите и тенденциите и да набележи насоките за действие.

  Поради анонимния характер на това проучване, цялата информация е поверителна. Участниците могат да се оттеглят от участие във всеки един момент по време на проучването до изпращането му.

Проучването ще ви отнеме приблизително 20-30 минути, ако сте пациент и 10 минути, ако сте болногледач или Подкрепа. Моля, обърнете внимание, че за да участвате, трябва да сте поне на 18 години.

Проучването приключи на 11 март 2020. Не успяхме да съберем над 100 отговора и няма да има детайлна информация за пациентската и семейната гледна точка на състоянието в България. Предполагам, че глобалните тенденции ще са валидни и за нашата държава. Ще създам нова публикация с изводите от проучването, когато ги получим от Световната коалиция.

 👉 Линк към анкетата: www.lymphomacoalition.org/gps2020

(от падащото меню изберете български език, а за напред изберете бутона със стрелка в долния десен ъгъл на страницата)

Цели на проучването

  Сравняването на резултатите от подобно проучване на всеки две години е важен инструмент, предназначен да очертае тенденциите във времето и да покаже прогреса по ключови направления. Проучването през 2020 г. е Вашата възможност да споделите какъв е бил опитът Ви с лимфом.

  Чрез участието си помагате на Коалицията и Сдружението да получат по-добро разбиране на пациентския опит, свързан с много видове лимфоми, включително ХЛЛ. Така ще сме по-добре подготвени да се застъпваме за промени, както и да ви предоставяме подкрепа, от която може да се нуждаете.

  Данните от проучването се използват локално и глобално за:

  • Подобряване на услугите за подкрепа;
  • Застъпничество за промяна;
  • Осигуряване на важни за пациента факти и статистически данни.

  По-доброто разбиране на проблемите ще ни позволи да изградим по-пълна картина и да споделим резултатите с другите организации, членуващи в Лимфомна Коалиция, с приятели и партньори, здравни работници, правителство и широка публика. Това ще ни даде основа за по-успешно провеждане на обучение и изграждане на платформи за защита на правата на пациентите, което от своя страна да доведе до подобряване живота на пациентите с лимфом.

  Моля, споделете го с повече хора, както и със здравни работници и всички, които са засегнати по един или друг начин.

  Резултатите от предишни проучвания можете да намерите на страниците

* Ако няколко човека искат да направят проучването от един и същ компютър, моля, изчистете кеш паметта и “бисквитките” от интернет браузъра си, преди да го направите отново.

 

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
 Радостта е заложена в нас…