FacebookYouTubeEmail
Затваряне
СПП 2022

Световно пациентско проучване на Лимфомна Коалиция 2022

Искаме да чуем вашия глас!

Световно проучване сред пациенти с лимфом и хронична левкемия
Световно проучване за лимфом и хронична левкемия, 2022

 На всеки две години световната мрежа от лимфомни организации – Лимфомна Коалиция, в която членува и Българско Сдружение Лимфом, провежда проучване сред пациентите с лимфом и хронична левкемия (и техните близки) относно специфичните проблеми, които срещат пациентите с лимфом по света.

 Вашето участие в него би подпомогнало по-доброто разбиране на тези проблеми и би ни дало възможност да бъдем по-добре подготвени като застъпници за правата на засегнатите от заболяването и техните близки. Лимфомната Коалиция ще сравни резултатите от проучването проведено през 2020 и настоящото проучване, за да установи разликите и тенденциите и да набележи насоките за действие.

Вашето участие

Поради анонимния характер на това проучване, цялата информация е поверителна. Участниците могат да се оттеглят от участие във всеки един момент по време на проучването до изпращането му.

Проучването ще ви отнеме приблизително 20-30 минути, ако сте пациент и 15 минути, ако сте болногледач или Подкрепа. Моля, обърнете внимание, че за да участвате, трябва да сте поне на 18 години. Проучването беше е активно до 14-ти април 2022. Ще публикувам резултатите, когато ги получим.

 👉 Линк към анкетата: www.lymphomacoalition.org/gps2022

(От падащото меню изберете български език, ако не се отвори автоматично на български. За преминаване напред изберете бутона със стрелка в долния десен ъгъл на страницата, след като се съгласите да участвате)

Цели на проучването

  Сравняването на резултатите от подобно проучване на всеки две години е важен инструмент, предназначен да очертае тенденциите във времето и да покаже прогреса по ключови направления. Проучването през 2022 г. е Вашата възможност да споделите какъв е бил опитът Ви с лимфом.

  Чрез участието си помагате на Коалицията и Сдружението да получат по-добро разбиране на пациентския опит, свързан с много видове лимфоми, включително ХЛЛ. Така ще сме по-добре подготвени да се застъпваме за промени, както и да ви предоставяме подкрепа, от която може да се нуждаете.

  Данните от проучването се използват локално и глобално за:

  • Подобряване на услугите за подкрепа;
  • Застъпничество за промяна;
  • Осигуряване на важни за пациента факти и статистически данни.

  По-доброто разбиране на проблемите ще ни позволи да изградим по-пълна картина и да споделим резултатите с другите организации, членуващи в Лимфомна Коалиция, с приятели и партньори, здравни работници, правителство и широка публика. Това ще ни даде основа за по-успешно провеждане на обучение и изграждане на платформи за защита на правата на пациентите, което от своя страна да доведе до подобряване живота на пациентите с лимфом.

  Моля, споделете го с повече хора, както и със здравни работници и всички, които са засегнати по един или друг начин.

  Резултатите от предишни проучвания можете да намерите на страниците

  • СПП 2020 (БГ) – не събрахме над 100 човека и не получихме доклад за България;

* Ако няколко човека искат да направят проучването от един и същ компютър, моля, изчистете кеш паметта и “бисквитките” от интернет браузъра си, преди да го направите отново.

 

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Всяка година, на 4ти февруари,…