FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Помагало за проследяване на кръвни показатели

В помощ на пациента

При хроничните заболявания и по-специално при ХЛЛ е добре човек да си следи стойностите на основните кръвни показатели. Разбира се, това може да го прави и всеки друг човек, който има интерес да си проследява показателите.

Всеки път, когато правите контролно изследване и получите листа с готовите резултати, можете да нанесете ръчно резултатите в съответните колони. На следващите табове има графики за няколко основни показателя, които се попълват автоматично и лесно визуализират промяната в данните.

При натискане на бутона отдолу, ще свалите zip архив, който можете да разархивирате на компютъра си. Архивът съдържа таблица в excel, в която попълвате стойностите и текстови файл с указания.

В таблицата първата колона е с примерни стойности, препоръчително е да ги изтриете. За начало имате 12 колони. Най-отгоре въвеждате датата на изследването. След което започвате да нанасяте стойностите. При нанасяне, всяка клетка се оцветява автоматично в цвят. Ако е зелено, значи стойността е в норма. Оранжево означава, че е над горната граница, а жълто – под долната граница.

Разбира се, това може лесно да бъде направено от всеки с малко познания в excel и тези файлове са само за улеснение.

🩸 Може да ви е полезно да прочетете и повече за отделните показатели в кръвната картина на страницата “Кръвна картина

👇 Бутон за сваляне

Свали "Помагало за проследяване на кръвни показатели" Blood-test-helper.zip – свалено 467 пъти – 40 KB

Обърнете внимание, че референтните стойности (горна и долна граница), които са използвани във файла са от лабораторията на Хематологията в Дървеница. Ако ползвате други лаборатории, проверете за разлики в тези граници, за да не се окажете ненужно обезпокоени.

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Родител е диагностициран с лимфом.…