FacebookEmail
Close
Пътят на пациента с лимфом | -> Въпроси

Пътят на пациента с лимфом | -> Въпроси

Въпроси към лекаря | -> Пътят на пациента

Въпроси към лекаря | -> Пътят на пациента

Пътят на пациента с лимфом

 (Графиката с пътя е от едната страна на брошурата, натиснете стрелка надясно или наляво на картинката отгоре, за да видите въпросите към лекаря от другата страна на брошурата)

Брошура за етапите, през които минава пътят на пациента и какви въпроси да зададе на лекаря си

 Българско Сдружение Лимфом съвместно с една фармацевтична компания създадоха карта на пътя на пациента с лимфом или левкемия, по който всеки минава от преди диагностицирането до края на лечението си.

  Освен да знаете откъде ще минете, много важно е и да знаете какви въпроси да зададете на лекаря си. Кратък списък на тези въпроси също можете да намерите в брошурата.

  Когато за първи път чуеш диагнозата „лимфом” или „левкемия” шокът е неизбежен. Независимо от обърканите чувства, разумът веднага формулира въпроса “Ще се излекувам ли?”. Няма еднозначен отговор на този въпрос. И не защото някой се страхува или не иска да ти отговори.

  Съществуват десетки типа лимфоми, но всъщност са много повече – колкото заболели, толкова видове. Защото болестта протича различно при всеки, промяната в неговите клетки е специфична и повлияването му от лечението е различно.  Как ще преминеш през този процес зависи не само от лекари и медикаменти, а и от самия теб: дали ще се отчаяш или ще приемеш заболяването като едно от изпитанията по пътя, дали ще позволиш на близки и приятели да ти помогнат и ще се дистанцираш от тези, които ти вредят.

  Помни, че резултатът от лечението наполовина зависи от теб, а от там и отговорът на въпроса ”Ще се излекувам ли?”

  Познаваме хора, които са минали по този път преди 10, 15, 20 години и общото между тях е, че са излезли от изпитанието по-силни, по-разумни и с пренаредени приоритети в живота. И повярвай, водят по-пълноценен и по-щастлив живот от преди.

  Надяваме се да бъде полезна на много хора, за да се подреди малко хаосът, с който се сблъскват голяма част от пациентите в началото на своята борба с болестта.

  При желание и нужда, можете да се свържете с “Българско Сдружение Лимфом” на сайт: www.lymphom-bg.com или Facebook страница – БСЛ.

 Брошурата можете да изтеглите от бутона отдолу.

Можете да намерите емоционална подкрепа и във Facebook групи за взаимопомощ. Ето информация за две групи:

  Групата е затворена, което означава, че всеки може да намери групата и да види кой е в нея, но само членовете могат да виждат публикациите.

  • Хочкин и Нехочкинов Лимфом – споделяне на информация и подкрепаwww.facebook.com/groups

  Групата също е затворена.

 

Свали "Брошура "Пътят на пациента"" Пътят-на-пациента.zip – свалено 337 пъти – 2 MB

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *

Вижте още:
  В края на юли…