FacebookEmail
Close
Пътят на пациента с лимфом

Пътят на пациента с лимфом

Въпроси към лекаря

Въпроси към лекаря

Пътят на пациента с лимфом

Брошура за етапите, през които минава пътят на пациента и какви въпроси да зададе на лекаря си

  Българско Сдружение Лимфом съвместно с една фармацевтична компания създадоха карта на пътя на пациента с лимфом или левкемия, по който всеки минава от преди диагностицирането до края на лечението си.

  Освен да знаете откъде ще минете, много важно е и да знаете какви въпроси да зададете на лекаря си. Кратък списък на тези въпроси също можете да намерите в брошурата.

  Когато за първи път чуеш диагнозата „лимфом” или „левкемия” шокът е неизбежен. Независимо от обърканите чувства, разумът веднага формулира въпроса “Ще се излекувам ли?”. Няма еднозначен отговор на този въпрос. И не защото някой се страхува или не иска да ти отговори.

  Съществуват десетки типа лимфоми, но всъщност са много повече – колкото заболели, толкова видове. Защото болестта протича различно при всеки, промяната в неговите клетки е специфична и повлияването му от лечението е различно.  Как ще преминеш през този процес зависи не само от лекари и медикаменти, а и от самия теб: дали ще се отчаяш или ще приемеш заболяването като едно от изпитанията по пътя, дали ще позволиш на близки и приятели да ти помогнат и ще се дистанцираш от тези, които ти вредят.

  Помни, че резултатът от лечението наполовина зависи от теб, а от там и отговорът на въпроса ”Ще се излекувам ли?”

  Познаваме хора, които са минали по този път преди 10, 15, 20 години и общото между тях е, че са излезли от изпитанието по-силни, по-разумни и с пренаредени приоритети в живота. И повярвай, водят по-пълноценен и по-щастлив живот от преди.

  Надяваме се да бъде полезна на много хора, за да се подреди малко хаосът, с който се сблъскват голяма част от пациентите в началото на своята борба с болестта.

  При желание и нужда, можете да се свържете с “Българско Сдружение Лимфом” на сайт: www.lymphom-bg.com или Facebook страница – БСЛ.

 Брошурата можете да изтеглите от бутона отдолу.

Можете да намерите емоционална подкрепа и във Facebook групи за взаимопомощ. Ето информация за две групи:

  Групата е затворена, което означава, че всеки може да намери групата и да види кой е в нея, но само членовете могат да виждат публикациите.

  • Хочкин и Нехочкинов Лимфом – споделяне на информация и подкрепаwww.facebook.com/groups

  Групата също е затворена.

 

Свали "Брошура "Пътят на пациента"" Пътят-на-пациента.zip – свалено 200 пъти – 2 MB

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *

Вижте още:
  В края на юли…