FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Световен ден на борба с рака 2019
Световен ден на борба с рака 2019

Световен ден за борба с рака

  Всяка година на 4 февруари, Световният ден за борба с рака дава възможност на всички хора по света да изразят подкрепа, да повдигнат глас, да предприемат лични действия и да настояват нашите правителства да правят повече. Този ден е единственият ден в световния здравен календар, на който всички можем да се обединим в инициатива, свързана с рака по позитивен и вдъхновяващ начин.

 Който и да си, ти имаш силата да намалиш въздействието на рака върху себе си, на хората, които обичаш, и на света.  Ти си героят на тази история.

Защо говорим за рака?

 Ракът е критичен здравен и човешки проблем. В наши дни, 9.6 милиона души всяка година ще умрат от рак. Което го превръща във втората най-смъртоносна болест.  Това ни дава всички основания да действаме. Време е да се ангажираме лично.

Най-малко една трета от всички ракови заболявания могат да бъдат предотвратени.

Темата за 2019-2021: “Аз съм и аз ще”

 2019 бележи старта на тригодишната кампания „Аз съм и аз ще”. Това е силен и ангажиращ призив за действие, който търси личната ангажираност и представлява силата на индивидуалните действия, предприети сега, за да повлияят на бъдещето. Всяко едно от тези твърдения може да бъде твое:

  • Аз съм привърженик и ще предприема действия
  • Аз съм застъпник и ще говоря открито
  • Аз съм в ремисия и ще вдъхновявам другите
  • Аз съм лидер и ще разпространявам послание
  • Аз съм силен и ще намаля риска си от рак

 Аз успях да си направя няколко постера, които да изразяват същността на тази кампания от моя гледна точка. Можете да свалите и разпространите който ви харесва от тях или можете да си направите собствен на адрес www.worldcancerday.org/custom-poster и да изразите подкрепата си.

 

 

 Световният ден за борба с рака е единствената инициатива, в която целият свят може да се обедини в борбата срещу глобалната епидемия от рак. Но четвърти февруари е само един ден. Тази година, кампанията е създадена с цел да достигне до всички кътчета и да вдъхнови промяна и мобилизиране на действия дълго след самия ден.

 Многогодишната кампания предлага шанс да се създаде дълготрайно въздействие чрез увеличаване на експозицията и ангажираността на обществото, повече възможности за изграждане на глобална информираност и действие, основано на въздействието.

Материали по темата

 Много от нас са били засегнати от рак. Да говорим открито за рака и за нашите преживявания прави огромна разлика в разбирането, преодоляването на стигмата и намаляването на страха.

Всеки от нас има история за споделяне!

Ако някой иска да сподели историята си и да бъде вдъхновение и извор на надежда за други хора, да ми пише тук или на contact@limfom.info .
Разказът ще бъде добавен в секцията “Истории за надежда – пациенти разказват“.

Ако някой прояви интерес да бъде доброволец към Българско Сдружение Лимфом, нека също ми пише.

#ПосланикНаНадежда | #ИновацияЗаЖивот | #ВсичкоЗаЛимфом

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Заболяване: Неходжкинов лимфом, 2012 година…