FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Световен ден за борба с рака – 4ти февруари

Всяка година на 4 февруари, Световният ден за борба с рака дава възможност на всички хора по света да изразят подкрепа, да повдигнат глас, да предприемат лични действия и да настояват нашите правителства да правят повече. Този ден е единственият ден в световния здравен календар, на който всички можем да се обединим в инициатива, свързана с рака по позитивен и вдъхновяващ начин.

Световният ден за борба с рака е кампания, създадена да резонира, да вдъхнови промяната и да мобилизира действия дълго след изтичането на деня.

Темата за 2019-2021: “Аз съм и аз ще” | #IAmAndIWill

2021: Заедно, всички наши действия имат значение

2021 е крайната година на кампанията „Аз съм и аз ще” и ни показва, че нашите действия оказват влияние върху всички около нас, в нашите квартали, общности и градове. И че повече от всякога, нашите действия се усещат и отвъд границите и океаните. Тази година напомня за трайната сила на сътрудничеството и колективните действия.

Когато решим да се съберем, можем да постигнем това, което всички желаем: по-здрав, по-светъл свят без рак. Обединени, всички наши действия имат значение.

На този Световен ден на рака, кой си ти и какво ще правиш?

Всяко едно от тези твърдения може да бъде твое:

  • Аз съм привърженик и ще предприема действия;
  • Аз съм застъпник и ще говоря открито;
  • Аз съм в ремисия и ще вдъхновявам другите;
  • Аз съм лидер и ще разпространявам послание;
  • Аз съм силен и ще намаля риска си от рак;

Многогодишната кампания предлага шанс за създаване на дълготрайно въздействие чрез увеличаване на експозицията и ангажираността, насочени към обществеността, повече възможности за изграждане на глобална осведоменост и насочени към въздействие действия.

Който и да си, ти имаш силата да намалиш въздействието на рака върху себе си, на хората, които обичаш, и на света.  Ти си героят на тази история.

Защо говорим за рака?

Ракът е критичен здравен и човешки проблем. В наши дни, 9.6 милиона души всяка година ще умрат от рак. Което го превръща във втората най-смъртоносна болест.  Това ни дава всички основания да действаме. Време е да се ангажираме лично.

Материали по темата

Световен ден на борба с рака 2019
Световен ден на борба с рака 2019-2021

 Много от нас са били засегнати от рак. Да говорим открито за рака и за нашите преживявания прави огромна разлика в разбирането, преодоляването на стигмата и намаляването на страха.

Всеки от нас има история за споделяне!

Ако някой иска да сподели историята си и да бъде вдъхновение и извор на надежда за други хора, да ми пише тук или на contact@limfom.info .
Разказът ще бъде добавен в секцията “Истории за надежда – пациенти разказват“.

Ако някой прояви интерес да бъде доброволец към Българско Сдружение Лимфом, нека също ми пише.

#ПосланикНаНадежда | #ИновацияЗаЖивот | #ВсичкоЗаЛимфом

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Проучване доказва, че "стресирани неутрофили"…