FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Световен информационен ден за лимфома – 15 септември 2016

Лимфом не е една болест! Знай своя подтип!

 Тази година фокусът на Световния ден, посветен на борбата с лимфома е насочен към познаването на собствения подтип лимфом.

 Днес знаем за лимфомите повече от всякога. Преди смятахме, че съществуват само няколко болести класифицирани като Ходжкинов или Неходжкинов лимфом. Сега сме наясно със съществуването на повече от 70 подтипа лимфоми.

 Въпреки това, един на всеки четирима пациенти не е наясно със своя подтип лимфом в момента на първоначалното диагностициране и почти половината не разбрират характеристиките му. Така няма как да са наясно със своята специфична диагноза и не биха могли да намерят информация за заболяването си или да вземат информирани решения относно предлаганото лечение или подкрепа. Много от пациентите, които правят онлайн проучване за болестта си, не знаят за какъв подтип лимфом да търсят информация и има опасност да получат неточна такава.

 Посвещаваме Световният информационен ден за лимфома за 2016 година на кампанията „Знай своя подтип” поради няколко причини:

  • За да въоръжим пациентите с необходимите знания за техния подтип и да получат най-доброто лечение и специфични услуги за подкрепа.
  • За да насърчим докладването на съответния подтип – акуратното му определяне ще даде по-добро разбиране за незадоволените нужди на пациента;
  • За да спрем използването на категорията Неходжкинов лимфом и да специфицираме съответния подтип лимфом;

 Ако имате въпроси и искате да узнаете точното име на своя подтип лимфом, попитайте своя лекар, прочетете епикризите си или се обърнете към Българско сдружение лимфом за съдействие!

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Европейска коалиция на пациенти с…