FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Септември – месец за борба с рака на кръвта

Септември е Месецът за повишаване на осведомеността и борба с рака на кръвта

На всеки 35 секунди в света се диагностицира по един пациент със злокачествено заболяване на кръвта, а годишно у нас се откриват близо 1500 случая.

За четвърта поредна година Българско сдружение „Лимфом” е партньор на информационната кампания “Иновация за живот”, която тази година се провежда под надслов “Животът не спира на червено!“.

Участвайте в инициативата на кампанията “Иновация за живот” в подкрепа на пациентите с рак на кръвта!

За да подкрепите пациентите, в рамките на месец септември се облечете в червено и споделете в личните си профили във Facebook и/или Instagram своя снимка с текст “Животът не спира на червено!” и хаштаг #ЖивотътНеСпираНаЧервено.

#ИновацияЗаЖивот, #ЖивотътНеСпираНаЧервено

Playback театър за пациенти

Всеки петък през септември, специално за пациенти с онкохематологични заболявания, ще се провежда онлайн PLAYBACK ТЕАТЪР „Животът не спира на червено“. Спектакълът е интерактивен импровизационен театър, който никога не се повтаря, тъй като сценарият и музиката се създават в момента на представлението на база личните истории на хората от публиката.

Линкове към всички събития на Playback театъра:

Facebook страници:

Българско Сдружение Лимфомhttps://www.facebook.com/LymphomaBG

Иновация за Животhttps://www.facebook.com/InovatsiaZaJivot

Иновация за животИнформационната кампания „Иновация за живот“ стартира през 2018 г. Целта е да повиши информираността на обществото по отношение на рака на кръвта и възможностите за диагностика и съвременно лечение, както и да привлече общественото внимание към проблемите на пациентите, страдащи от тези заболявания.

Съществуват над 140 типа рак на кръвта, които се разделят на три основни групи – левкемия, лимфом, миелом. Данните сочат, че на всеки 35 секунди в света се диагностицира по един пациент със злокачествено заболяване на кръвта. Ракът на кръвта е петото по разпространение онкологично заболяване и е най-често срещаната форма на злокачествено заболяване при децата.

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Новости от конференцията на ASH…