FacebookYouTubeEmail
Затваряне

Спасете живот, докато си пиете кафето вкъщи!

Вече можете да се включите в Българския регистър на потенциални донори на стволови клетки без да напускате дома си!

Желаещите да се включат в регистъра за потенциални донори на стволови клетки за трансплантации вече могат да направят това много по-лесно. Не е необходимо да посещавате лаборатория, не е необходима дори кръвна проба!

Регистрация чрез тампон за ДНК

Комплект за ДНК проба
Комплект за ДНК проба

Ако искате да бъдете регистриран като потенциален донор, е достатъчно да попълните двата формуляра на сайта www.lymphom-bg.com и те ще Ви изпратят тампон за вземане на ДНК от устна лигавица, с който можете сами да си вземете проба. Ето и линк към формулярите: www.lymphom-bg.com/survey

Важно! Обърнете внимание на инструкцията за вземане на проба и я следвайте стриктно, за да не се окаже изпратената от Вас проба негодна.

Ще получите с куриер пратка с тампон за вземане на ДНК от устна лигавица. Ще трябва да изпратите (за своя сметка) пробата на адрес:

Адрес: гр. София, ул. „Георги Софийски” № 1, УМБАЛ Александровска”, Клиника по клинична имунология.

Лице за контакт: Цветелин Луканов, биолог или проф. Милена Иванова, тел. 02/9230760 или тел. 02/9230496, e-mail: bulregistry@gmail.com

Website: www.alexandrovska.com 

На този телефонен номер и и-мейл адрес може да проследите и включването си в регистъра. Изпращането на пробата с куриер е за Ваша сметка. Цената е около 4-5 лв.

За съжаление, нямат практиката да потвърждават дали една проба е коректно взета и въведена в базата данни. Ако някога се окаже, че сте съвместим с някой пациент, тогава ще се свържат с Вас.

Регистрация чрез няколко милилитра кръв в Рамус

Ако решите, че искате да е по-сигурно, можете да отидете в лаборатория Рамус, за да дадете няколко милилитра кръв. Партньори на Българско Сдружение Лимфом в цялата страна са лабораториите “РАМУС”, които осигуряват свободен прием за потенциални донори в своите манипулационни, след което изпращат пробите до Регистъра.

Процедурата е безплатна за потенциалния донор.

Пълен списък на лаборатории и манипулационни Рамус в София и страната можете да намерите на този линк: www.ramuslab.com/лаборатории-и-манипулационни

Сдружението има договор с Рамус на национално ниво, но, за съжаление, понякога се оказва, че връщат хора от различни лаборатории поради незапознатост на персонала. Не пречи да питате, ако това е удобен за Вас вариант.

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
  Съпругът на една пациентка…