FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Lymphoma Matters - 115

Списание Lymphoma Matters – зима 2019

 Брой 115 на LM* за зима 2019-2020

 Броят може да се изтегли от уебсайта на английското сдружение за лимфомите Lymphoma Action. Зимният брой съдържа полезна информация и съвети за живота с лимфом. Освен последни новини, намерете медицински мнения и статии за:

1. Вашата имунна система

Ако сте с диагноза лимфом е много вероятно да сте слушали за вашата имунна система. Прегледът на информацията в броя помага да се обясни връзката с лимфома и как имунната ви система все повече се използва при нови лекарства.

2. Лимфом на Ходжкин (HL)

Д-р Kate Cwynarski споделя предизвикателствата и ползите от лечението на Ходжкинов лимфом.

3. Упражнения (научете повече за физическата активност тук

Тъй като доказателствата подсказват, че упражненията по време и след лечението могат да подобрят вашето физическо и психическо благополучие, Gemma Hillier-Moses споделя съвети как да направите упражненията част от ежедневието си.

4. Лични истории на други хора (вижте и нашите “Истории за надежда)

Музикантът Пол споделя опита си с неходжкинов лимфом и обяснява как не е оставил диагнозата да блокира творчеството му. Нийл говори за диагнозата си – лимфома в сивата зона. А опитът на Адам с нодуларен ходжкинов лимфом с лимфоцитно преобладаване променя гледната точка в живота му.

5. Последни новини в проучването на лимфомите

Разговори с експерти, които присъстваха на Международната конференция за злокачествени лимфоми (ICML) относно актуализация на информацията за клиничните изпитвания. Какво е клинично изпитване можете да научите от страницата в сайта “Какво е клинично изпитване (проучване)” както и “Клинични изпитвания в България“.

6. Тревожност

Консултантът клиничен психолог д-р Доминик Брей обяснява защо хората все още могат да се чувстват тревожни след лечението. Ако и Вие изпитвате тревога или имате нужда да поговорите с други пациенти или психолог, заповядайте на срещите на Българско Сдружение Лимфом. Вижте информация ТУК.

👇 Бутон за сваляне

Свали Lymphoma Matters – зима 2019 (115 бр.) 115-Lymphoma-Matters-Winter-2019-20.pdf – свалено 136 пъти – 3 MB

Списание Lymphoma Matters* излиза три пъти годишно на английски език. Посветено е на лимфомите и левкемиите и е пълно с последни новини и актуализации, медицински коментари и лични истории. Полезна информация за хора, засегнати от лимфом.

Обхваща най-новите разработки в диагностиката и лечението, управлението на симптомите, истории за това как други хора живеят с лимфом и как можете да се включите като доброволец.

Издава се от английското сдружение за лимфомите – Lymphoma Action. Имам всички стари броеве, които включват различни теми и могат да бъдат намерени за сваляне тук:

👉 Публични pdf файлове за сваляне – LymphomaMatters

matter (англ. ез.) – тук има вложено двусмислие. Думата означава едновременно 1. имам значение, от значение съм (за някого) и 2. четиво, същина, вещество, материя

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
 Брой 114 на LM* за…