FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Lymphoma Matters - 114

Списание Lymphoma Matters – лято 2019

 Брой 114 на LM* за лято 2019

 Броят може да се изтегли от бутона най-отдолу на страницата. Летният брой е пълен с обичайните лични истории, медицински мнения, актуализации на клиничните проучвания, въпроси към експертите и статии за:

1. Да разберем индолентния неходжкинов лимфом (LGNHL)

Д-р Робърт Лаун говори за увеличаване на честотата на LGNHL, как се лекува обикновено, и разглежда няколко лекарства на хоризонта.

2. Периферна невропатия (ПН)

Ние питаме какво е това, защо хората с лимфома го получават, как се лекува, дали може да се предотврати и как да се справим със симптомите на ПН. Статията е преведена тук – “Периферна невропатия”.

3. Обобщение на годишната конференция на Американското дружество по хематология (ASH)

Новини за клинични проучвания, актуализации за неходжкинов лимфом, лимфом на Ходжкин и хронична лимфоцитна левкемия (CLL).

4. Джулия споделя опита си с фоликуларен лимфом

Нейният разказ разкрива как над година по-късно тя все още е в шок от диагнозата си.

5. Топлият и хумористичен подход на Роджър с агресивен неходжкинов лимфом

Роджър мъдро заключава, че е казвал „Благодаря“ повече през последните няколко месеца, отколкото през целия живот преди това.

👇 Бутон за сваляне

Свали Lymphoma Matters – лято 2019 (114 бр.) Lymphoma-Matters-114-Summer-2019.pdf – свалено 121 пъти – 2 MB

Списание Lymphoma Matters* излиза три пъти годишно на английски език. Посветено е на лимфомите и левкемиите и е пълно с последни новини и актуализации, медицински коментари и лични истории. Полезна информация за хора, засегнати от лимфом.

Обхваща най-новите разработки в диагностиката и лечението, управлението на симптомите, истории за това как други хора живеят с лимфом и как можете да се включите като доброволец.

Издава се от английското сдружение за лимфомите – Lymphoma Action. Оригинален линк: www.lymphoma-action.org.uk/LM 114 – Summer 2019

Имам всички стари броеве, които включват различни теми и могат да бъдат намерени за сваляне тук:

👉 Публични pdf файлове за сваляне – LymphomaMatters

matter (англ. ез.) – тук има вложено двусмислие. Думата означава едновременно 1. имам значение, от значение съм (за някого) и 2. четиво, същина, вещество, материя

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Програма за психосоциална, медицинска и…