FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Lymphoma Matters Summer 2020 (117 ) COVID

Списание Lymphoma Matters – лято 2020

 Брой 117 на LM* за лято 2020 – специален брой за COVID-19

 Броят е взет от уебсайта на английското сдружение за лимфомите Lymphoma Action. Летният брой е посветен на пандемията, причинена от коронавируса COVID-19, но има и други статии. Освен последни новини, намерете медицински мнения и статии за:

1. COVID-19 и лимфома (Попитай експерта)

Често задавани въпроси намират отговори от експерти. Моля, обърнете внимание, че информацията за COVID-19 непрекъснато се променя. Повече информация на английски има и на страниците:
COVID-19 and lymphoma;
Information About COVID-19 for Lymphoma Patients;

2. Време на открито – съвети за безопасност при излагане на слънце

Няколко важни съвета за това как да се пазим от слънцето по време на терапия. Свързана с това статия за полезното действие на слънцето, докато сме здрави, прочетете тук “Слънчеви бани намаляват риска от неходжкинов лимфом“.

3. Периферен Т-клетъчен лимфом (Лична история)

Да намираш моменти на радост в рамките на несигурността” – Клер говори за своята диагноза и лечение на периферния Т-клетъчен лимфом. След три години тя се завръща да преподава и излага своето изкуство с много различна перспектива, благодарение на своя опит, променящ живота.

4. Маргиналнозонов В-клетъчен лимфом (Лична история)

Моите пет начина за благополучие” – Андреа споделя как нейният опит като инструктор по първа помощ за психично здраве ѝ е помогнал да се самосъхрани през диагностицирането и лечението ѝ от маргиналнозонов В-клетъчен лимфом и се надява, че може да помогне и на читателите.

Прочетете и думите на Велислава В., която беше споделила нейните “6 полезни неща по време на лечение“, които са ѝ помогнали да премине лечението по-лесно.

5. Подкрепа по време на пандемия – онлайн срещи

Във време, когато не можем да се срещнем с други, има и други начини за подкрепа. Такава възможност предоставя и Българско Сдружение Лимфом чрез своите онлайн срещи на пациенти и техните близки.

Лични истории можете да намерите в секцията “Истории за надежда“, а емоционална подкрепа и съвети можете да намерите в секцията “Мисли и чувства“. Ако искате да разберете как можете да станете Посланик на надежда, пишете ми!

👇 Бутон за сваляне

Свали Lymphoma Matters – лято 2020 (117 бр.) COVID-19 издание Lymphoma-Matters-Summer-2020-117-COVID-19-edition.pdf – свалено 152 пъти – 5 MB

Списание Lymphoma Matters* излиза три пъти годишно на английски език. Посветено е на лимфомите и левкемиите и е пълно с последни новини и актуализации, медицински коментари и лични истории. Полезна информация за хора, засегнати от лимфом.

Обхваща най-новите разработки в диагностиката и лечението, управлението на симптомите, истории за това как други хора живеят с лимфом и как можете да се включите като доброволец.

Издава се от английското сдружение за лимфомите – Lymphoma Action. Имам всички стари броеве, които включват различни теми и могат да бъдат намерени за сваляне тук:

👉 Публични pdf файлове за сваляне – LymphomaMatters

matter (англ. ез.) – тук има вложено двусмислие. Думата означава едновременно 1. имам значение, от значение съм (за някого) и 2. четиво, същина, вещество, материя

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
 Брой 116 на LM* за…