FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Lymphoma Matters Spring 2020 (116 )

Списание Lymphoma Matters – пролет 2020

 Брой 116 на LM* за пролет 2020

 Броят е взет от уебсайта на английското сдружение за лимфомите Lymphoma Action. Пролетният брой съдържа полезна информация и съвети за живота с лимфом. Освен последни новини, намерете медицински мнения и статии за:

1. Поглед към работата на патолога (Попитай експерта)

Патологът е лекар, който разглежда лабораторни проби под микроскоп и прави специализирани тестове върху тях, за да помогне за поставяне на диагнозата. Като цяло патолозите се нуждаят от повече тъкан за диагностициране на лимфоми, отколкото при много други видове рак.

2. Ангиоимунобластен Т-клетъчен лимфом (Лична история)

Оуен говори за своята диагноза ангиоимунобластен Т-клетъчен лимфом и семейната му история на лимфом.

3. Фоликуларен лимфом (Медицинско мнение)

Професор Стефано Луминари, професор по онкология в Университета в Модена, Италия, изнася увлекателна беседа. Той сравнява изследванията си върху фоликуларния лимфом с почивка в родния му град Модена. Пътешествие от прогностичните фактори до адаптирани към риска терапии.

4. Микозис фунгоидес (Лична история)

Моят рак с глупавото име” – Дуейн споделя своя опит с кожния (кутанен) лимфом. Вижте и свалете в електронен вариант книжката “Кожен лимфом – ръководство за пациента

5. Да разберем кръвните тестове (Медицинско мнение)

Кръвните тестове предоставят важна информация за това как тялото ви реагира на лимфома и неговото лечение. Ще Ви се правят редовни кръвни тестове при диагностицирането, по време на лечението Ви и като част от проследяването след края на лечението. Разберете повече тук за “Кръвна картина“.

6. Групи за подкрепа (Лична история)

Кевин обяснява предимствата на посещението на група – как участието му в такава група му е помогнало да се справи по-добре със своя лимфом. Такива срещи в България организира  Българско Сдружение Лимфом. Вижте информация ТУК.

7. Лимфом на Бъркит (Лична история)

Катлийн споделя: “Не съм същият човек, какъвто бях преди поставянето на диагнозата ми лимфом на Бъркит”.

👇 Бутон за сваляне

Свали Lymphoma Matters – пролет 2020 (116 бр.) Lymphoma-Matters-Spring-2020-116-.pdf – свалено 180 пъти – 3 MB

Списание Lymphoma Matters* излиза три пъти годишно на английски език. Посветено е на лимфомите и левкемиите и е пълно с последни новини и актуализации, медицински коментари и лични истории. Полезна информация за хора, засегнати от лимфом.

Обхваща най-новите разработки в диагностиката и лечението, управлението на симптомите, истории за това как други хора живеят с лимфом и как можете да се включите като доброволец.

Издава се от английското сдружение за лимфомите – Lymphoma Action. Имам всички стари броеве, които включват различни теми и могат да бъдат намерени за сваляне тук:

👉 Публични pdf файлове за сваляне – LymphomaMatters

matter (англ. ез.) – тук има вложено двусмислие. Думата означава едновременно 1. имам значение, от значение съм (за някого) и 2. четиво, същина, вещество, материя

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
По света повече от 735…