FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Среща с психолог за пациентите с лимфоми и левкемии и техните близки
Среща с психолог за пациентите с лимфоми и левкемии и техните близки

Срещи на група с психолог в София

Много от вас знаят, че от началото на 2018, Българско Сдружение Лимфом организира редовни срещи на пациентите с лимфоми и левкемии и техните близки в групи за взаимопомощ, на които присъства и професионален психолог.

Първата среща за 2019 се състоя на 16-ти февруари. Този път се събрахме в офиса на психолога, която ръководи срещата, д-р Тарейн.

 Д-р Маргарита Тарейн е доктор по клинична психология в областта на аналитичната психосоматика на онкологичните заболявания. Основател на Българска асоциация по психоонкология и неин председател от 2013 до 2017 г.

👉 Къде е срещата?

Адрес: гр. София, бул. “Фритьоф Нансен” 23, малката уличка, която води до клиника “Торакс 2”, сградата вдясно, средния вход, звънец с надпис “д-р Тарейн”.

👉 Кога е следващата среща (за актуализация вижте ТУК)?

Събота, 30-ти ноември, 14:00 часа.

Срещите ни обикновено са разделени на 2 части:

  1. 14:00-15:30 – разговор под ръководството на д-р М. Тарейн.
  2. 15:30-17:00 – разговор с практическа насоченост между пациенти и техните близки.

 Психологът води първата част от около час и половина и се грижи да поговорим за емоционалната и психическа травма, която получават пациентите и техните близки при срещата си с болестта и как да разпознаем, приемем и в крайна сметка да се справим с усещанията и емоциите си.

 Във втората част, която започва след 15:30 ч., пациентите и близките си задаваме въпроси и разговаряме по чисто практически или свързани с лечението теми. Говорим помежду си за нещата, които ни вълнуват и които само съпричастните могат да разберат, споделяме опит, желания, опасения, надежди, победи.

 Желаещите да се включат могат да посетят първата, втората или и двете части.

 Традиционно, след срещата, онези от присъстващите, които желаем, се отправяме към някое близко заведение, за да си продължим разговорите.

 Както обикновено, желателно е изявилите желание да присъстват да потвърдят чрез бутончето на събитието във Facebook или да пишат на Сдружението, за да изразят желанието си и да потвърдят присъствие.

 Радостното е, че всеки път все повече хора се включват и остават доволни от събитието, защото го смятат за полезно и нужно.

 Ще ви очакваме!

Полезни статии:

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
Връзка между здравните поведения и…