FacebookYouTubeEmail
Затваряне
Емоционална подкрепа във Facebook групи за взаимопомощ
Групи за подкрепа

Facebook групи за взаимопомощ и подкрепа

  В края на юли 2017 се случи нещо, за което отдавна си мислех и имах желание да осъществя. Социалната платформа Facebook добави функционалност за създаване на групи, свързани към конкретни страници. Това ни даде възможност радостно да приветстваме създаването на Група за взаимопомощ към Българско Сдружение Лимфом!

   Групата е предназначена за обмяна на опит и подкрепа на пациенти и техните близки по отношение на лечение, болници, лекарства, емоционална подкрепа и всичко, което вълнува хората, засегнати по един или друг начин от тези заболявания. Всеки може да покани други пациенти или близки, които да споделят знание и да дадат сила на някой, който има нужда от нея. Освен нея, вече имаше една създадена отделна група, в която пациенти и техни близки също бяха много активни.

   Ето информация за двете групи:

Групата е затворена (closed group), което означава, че всеки може да намери групата и да види кой е в нея, но само членовете могат да виждат публикациите. Изпратените на този адрес имейли ще се показват като публикации в групата.

  • Хочкин и Нехочкинов Лимфом – Споделяне На Информация И Подкрепа – www.facebook.com/groups

Групата също е затворена (closed group).

  • Българско Сдружение Лимфом във Facebook (потърсете @LymphomaBG) – LymphomaBG

   Групата към Сдружението предлага сигурна и конфиденциална среда, в която хората могат да споделят опит, да задават въпроси и да си помагат взаимно чрез обсъждане на ежедневните проблеми на живота с лимфома. Разбираме ползите, които една група за подкрепа може да предостави. Всеки, който е засегнат от лимфом, е добре дошъл, независимо дали има сама диагноза или се грижи за някой друг, който се бори с болестта. В групата приветстваме и хора с други хематологични ракови заболявания.

   Вярваме, че всеки човек, засегнат от лимфом или друго хематологично заболяване, трябва да има достъп до необходимата подкрепа, където и когато се нуждае от нея. Хората от всички възрасти, включително пациенти, роднини, приятели или грижовници. Можете да ни помогнете да постигнем тази цел чрез доброволческа дейност или като споделяте своя опит в някоя от групите и помогнете на някой друг да премине по-леко през борбата с болестта.

   Съвсем възможно е да се повтаря информация, но може и да получите отговори от хора, които са само в едната група. През есента на 2017 ще направим сбирка на пациенти и грижовници не само във виртуалното пространство. Вярвам, че колкото повече се разпространява знанието в подобни групи, до толкова повече хора ще стигнем и на толкова повече пациенти ще бъдем подкрепа.

   Заедно можем повече! 

Във Facebook можете да потърсите постове с хаштаговете:

#лимфом #ГрупаЗаПодкрепа #БългарскоСдружениеЛимфом

#ЗаедноМожемПовече #АзМогаТиМожеш

#ПодкрепиПриятел  #ВсичкоЗаЛимфом

Споделете знанието
Създател на сайта. Преминах лечение за лимфом на Ходжкин през 2012 и постигнах ремисия, но през 2013 получих рецидив. Тогава минах през 2 курса химиотерапия DНАР и aвтoлoжнa тpaнcплaнтaция нa cтвoлoви клетки. Сега съм доброволец към Българско Сдружение Лимфом, подкрепям други пациенти и поддържам този сайт. Повече за мен можете да прочетете в меню "За мен". Аз съм Посланик на надежда. Можете да ми пишете на мейл адрес contact@limfom.info

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуванЗадължителните полета са маркирани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Вижте още:
 Фоликулaрният лимфом е форма на…