FacebookYouTubeEmail
Затваряне

За контакт

Мартин & Станислава
Мартин & Станислава

 Казвам се Мартин Монов и през декември 2011 бях диагностициран с лимфом на Ходжкин, IVB стадий. Тогава започнах лечение в Болницата по хематология НСБАЛХЗ в Дървеница, София. Минах през 8 курса химиотерапия BEACOPP до началото на август 2012. През септември 2012, след направен ПЕТ скенер и изследване на костен мозък, бях обявен в ремисия.

  През август 2013 след контролен PET скенер се установи, че лимфомът се е завърнал и съм с рецидив. Единственият път за лечение беше да ми се направи нова, по-силна химиотерапия, след което да премина през автоложна трансплантация на стволови клетки. През декември 2013 преминах трансплантацията, която ми беше направена пак в НСБАЛХЗ в Дървеница, София. От тогава съм в ремисия.

  Жена ми беше моята голяма Подкрепа през цялото време. За своите емоции, чувства и мисли през този период, тя създаде блог, в който пише за много неща, вярвам, че може да е полезен и на други болни. Можете да го намерите тук: www.canfight.blogspot.com

  По време на лечението си имах свободно време и реших да започна да превеждам информацията, за да бъде от полза на всички останали пациенти и семействата им в България, които търсят знание на български език за болестта си, лечението, съвети и всичко останало неизвестно.

  Този сайт е създаден и се поддържа изцяло от мен – един пациент, който пребори лимфома два пъти. Пациент като теб. Превърнах това в своя кауза.

  Вече години наред влагам средства, време, усилия и много желание в поддръжката на този сайт и съм наистина удовлетворен и щастлив, че десетки хора са ми писали и са изразили благодарност, за това, че сайтът им е помогнал с информация, а аз със съвет или просто с приятелско рамо, на което да се облегнат в труден момент.

  Осъзнах, че голяма част от посетителите също искат да бъдат полезни с нещо на някой друг в тяхното положение, а вероятно нямат възможността или времето да го направят.

  Ако желаете да подкрепите сайта, можете да го направите по няколко начина:

 1. Финансово дарение:
 • чрез PayPal (бутончето отдолу):

 • или по банков път:

Мартин Монов
IBAN: BG75BPBI81704605201856
Пощенска банка (Юробанк България АД)
BIC/SWIFT code: BPBIBGSF

 • с крипто:
  btc legacy: 1BRAKrM8AQqhKwX543jNp5n5wVA73qt7hU
  btc native segwit: bc1qvg7lzfuqvwafzlzsr46r98zrg7qaalu2jmhjxf
  DogeCoin: DQ9E8zhpr4HbcuH2HZhYyxY1dc8qW7KAAB
  за друга монета ми пишете на contact@limfom.info
 1. Превод на материали от английски език на български език (свържете се с мен);

  Във всички случаи, сайтът ще продължи да съществува и да бъде добавяна нова информация.

  Желая здраве и успех на всички, които водят борба с болестта!

 

Забележка: Информацията на този сайт е взета от различни Интернет източници. Целта на сайта е да дава пълна и подробна информация за злокачествени заболявания на кръвта и в частност лимфомите. Този сайт има чисто информационен характер и не може да замени консултация с личен лекар и / или хематолог специалист.

Можете да се свържете с мен чрез:

e-mail: contact(at)limfom.info

facebook: Мартин Монов

Свържете се с мен!
Споделете знанието
Вижте още:
Ако желаете да подкрепите сайта,…